Lønsetrosen 2022

Lønsetrosen ble opprettet av Lønset menighetsråd for 15 år siden. Det er en ros og heder i form av en diplom og en symbolsk rose til en kandidat vi ønsker å hedre spesielt. Stikkord her er å gi en oppmerksomhet, i første rekke med bakgrunn i frivillig, uegennyttig og samfunnsbyggende arbeid for lokalsamfunnet, i tillegg til virksomhet som gir Lønsetbyggene en stolthet.

I år falt valget på Arnt Vasli som mottaker av Lønsetrosen. Arnt har vært sentral i mye aktivitet i Lønset og Storlidalen. 

Bårdsgarden er den eneste garden med melkeproduksjon i ytre delen av Storlidalen. Gården er godt drevet og de har lagt grunnlag for at gårdsdriften videreføres også til neste generasjon. I tillegg har de vært et stolt vertskap for Trondhjems Turistforening i Storlidalen.

Arnt har vært medlem i styret, og i perioder leder av både Lønset Bondelag og Lønset grunneierlag med undergrupper. Nå er han også leder for styret i bofellesskapet Moatun på Lønset. 

Først og fremst er Arnt skapt for dugnader. Interessert og engasjert som han er for alt og alle rundt seg. Drift, vedlikehold, regnskap og aktiviteter i skitrekket uti Dala, kjøring av skiløyper, både i dalen og fjellet, rydding av traseer for friluftsaktiviteter sommar og vinter, fiskeforvaltning både i fjellvatna og i Storlidalsvatna. stille område til disposisjon for isfiskekonkurranse på Ångardsvatnet, inkludert alt arbeid med å legge til rette det fører med seg.

Er det et bilde i lokalavisa eller på Lønsetsiden på Facebook med et lokalt møte eller en dugnadsaktivitet, ser du en smilende Arnt ‘Bårdsgara’ i bakgrunnen. Med utstyr, kunnskap og gjerne også et par sønner, blir oppgavene gjort der Arnt er med. En person som alle regner med og som lett går under radaren når vi vil si takk.

Lønset menighetsråd vil med dette gi en stor takk til Arnt (og alle i Bårdsgarden) for det han har bidratt med, men først og fremst som den han er, for tiltak og samhold i kretsen.