Hvem er de som bor på Lønset?

11741054_647699532033274_5068991543347922977_o.jpg

For alle de som ikke bor på Lønset kan det kanskje være vanskelig å forstå alt det som er så fantastisk her, derfor har vi gjort et kort intervju med noen av dem!

 
FTTF.063700.jpg

Harald Jære

Navnet mitt er Harald Jære , født 2 juli 1942. Gift med Anne Brit som også er oppdaling. Tre barn

Morten, gift med Benthe Bråthen fra Nittedal. De eier og driver garden Stenboeng De har tre barn: Isak født i 2002, Mia født i 2004, Aksel født i 2009. Gro og Lisbet er utflyttet

Nå pensjonist, har arbeidd på garden og vært bonde i hele min yrkesaktive karriere. Jeg var odelsgutt, og ved siden av interesse for gardsdrift var det et helt naturlig valg å bli bonde. Her ligger vel noe av problemet på Lønset. All jord er drevet, men det er færre hender i arbeid. Fritiden har for min del vært relatert til naturen. Hobbyornitolog og aktiv på ski. Det er vel helst de som har naturrelaterte interesser som finner det meste på Lønset. Butikken på Lønset er viktig, og der kjøper vi det som trengs i husholdningen. Det bør ikke være slik at nærbutikken er en plass man er innom for å handle det en glemte på Auna.

Det er viktig at de som vil bosette seg her ikke møter byråkratiske hindringer ved valg av tomter og bygging av hus. Folk må få bygge der de vil! Et solvendt boligområde ved sentrum hadde vært bra. Og så er det dette med å skape nye arbeidsplasser, sikkert det viktigste av alt!

Så får dere i første omgang finne et fengende  slagord, som skaper nysgjerrighet, det kan være viktigere enn en tror! Ikke noe aparte, men noe enkelt og greitt. Luft  det med folk som ser Lønset utenfra.

Lykke til!

Vennlig hilsen Harald

 

Steingrim Horvli (51) Marit Ingeborg Horvli (44)

Steingrim er selvstendig næringsdrivende bonde. Marit Ingeborg er sykepleier og bonde. Vi driver gården Horvli med sau og en ammekubesetning av rasen Tiroler Gråfe. Familie: Johanne på 10 år, Eline på 6 år. Begge går på Lønset oppvekstsenter

 Hva gjorde at du/dere ønsket å bo/flytte til Lønset?

Steingrim er født og oppvokst her på Lønset og tok over hjemgården etter sine foreldre. Marit Ingeborg fant da kjærligheten og odels`gutten` og flyttet hit, oppvokst i Selbu.

 Hva er spesielt med Lønset, som gjør at du/dere trives godt akkurat her?

Lønset har det meste, butikk, skole, barnehage, samfunnshus, fin og variert natur med fine fiskevann i fjellet og lett tilgjengelige fiskevann. Serverings og overnattingssteder innerst i dalen Storli Gard og Bortistu Gjestegård, Furulund camping i «sentrum» av Lønset. Dindalen med Uvssetra, som holder åpent på sommeren. Samhold og dugnadsånd. Aktiviteter tilrettelagt for alle aldersgrupper unge som gamle. Trygt for barna å vokse opp i et lite grendesamfunn der alle kjenner alle.Nærhet til sentrum (Auna) som har det meste en har behov for som ikke nærbutikken ikke klarer å skaffe. Og for vår del så har vi arbeidsplassen vår her.

 Hvilke muligheter har man på Lønset, og hva benytter dere eventuelt?

Har et oppegående idrettslag som arrangerer poengrenn både i langrenn og alpint på vinteren, terrengløp på sommeren, samt trimposter sommer som vinter. Flere gapahuker rundt om på Lønset, og Heksagon, 4 H sitt klubblokale. Egen badestrand ved Ångardsvatnet, min favorittplass er Marits plass ved Sandøya. Tovatna sommer og vinter en kjempe fin plass. Nærbutikken som handelssted og sosial møteplass.

 

Flere portrett kommer..