Reiseliv og opplevelser

Tilbudet på Lønset, Dindalen og Storlidalen er godt og variert med mange forskjellige aktører med overnatting, mat og kafè, aktiviteter og ulike arrangement. Her kan du lese mer om hver enkelt bedrift.

 
 
Bårdsgarden.jpg

Bårdsgarden

Bårdsgarden er Trondhjems Turistforenings sjølbetjeningshytte i Storlidalen. Ei vel utstyrt hytte med høy standard for sjølbetjeningshytter. Her starter turistforeningens merkede stier til Vollasetra, Innerdalen. Kårvatn, Trollheimshytta, Vassendsetra og Gjevilvasshytta.

Bøkene om "Tørris, gutten fra Storlidalen", skrevet av Berit Brænne, har historien sin hentet fra Bårdsgarden.

Hytte, Strandstua, på andre siden av Ångardsvatnet, ligger idyllisk til i vannkanten. Leies ut for uke og helg. Hit kommer du med robåt og er ypperlig for den som liker fiske og friluftsliv. Eldhuset, ligger på tunet, leies ut for uke og helg. Rorbua, leies ut på døgnbasis.
Salg av fiskekort. Båt og garnutleie.

Velkommen til Bårdsgarden!

Bente Engesrønning Vasli og Arnt Vasli
Tlf: 976 52 029 og e-post: baardsgarden@baardsgarden.no

 
logo boritstu.png

Bortistu Gjestegard

I hjertet av Trollheimen ligger Bortistu Gjestegard, midt i Storligrenda. Omkranset av majestetisk natur kan du oppleve fjellgarden med smakfull mat, soverom med sjel og en historisk ro og stillhet. Her får du virkelig senke skuldrene. Gardshistorisk utstilling viser livet på garden gjennom generasjoner, gjennom fotomontasje og gjenstander som er utstilt. Bortistu passer veldig godt for bryllup, store merkedager, firmatur, vennetur, guttetur, dametur, tur for to m.m. Vi tilbyr også teambuilding, omvisning på gården, gårdsbutikk med matspesialiteter og andre spesialiteter fra lokale håndtverkere, kafe, afterski, konserter m.m. Der veien tar slutt - og alt begynner!

Vertskap:
Linda Mai Helmersen Weiseth
og Rune Weiseth

Storligrenda 25, 7342 Lønset
Tlf: +47 91 55 62 87

 

Småbruket urtegård og pipemakeri

Velkommen til Småbruket - Småbruket har en stor urtehage med 130 ulike urter. Ett av Norges to pipemakeri er bygd opp i verkstedet. Her holdes et gammelt håndverk i hevd, basert på tradisjonen fra G.Larsen pipemakeri på Lillehammer. Gårdsbutikk, selskaper, matservering og kulturhistorisk utstilling.

 
291px_storligard_logo.png

Storli Gard

Produksjon av gårdsmat
Siden 2004 har produksjon av gårdsmat vært en viktig del av virksomheten på garden. Førsteklasses lammekjøtt fra vår egen besetning danner basis for produktene våre.

Overnatte på Storli Gard
Hos oss bor våre gjester i det store hovedhuset på garden hvor det er 30 sengeplasser. Det er både mulig å lage sin egen mat i et godt utstyrt kjøkken, eller om ønskelig, bo hos oss med full pensjon

Storslagen natur
Storslagen natur med majestetiske fjell og blinkende fjellvatn der ørreten biter villig. Bedre omgivelser for rekreasjon og hygge sammen med familie, venner eller kolleger, tror vi du får lete lenge etter.

 
11193391_1591973864402777_7071327340108311772_n.jpg

Uvssætra

Sesongen varierer litt fra år til år, men du finner oss i hvert fall fra først på juli og fram til skolestart. Ca. 3 km fra bommen i Dindalen ligger Uvssætra. Her driver vi gammeldags sætervirksomhet med tillaging av rømme og smør. Her kan du få servert kaffe og rømmevaffel med ekte sæterrømme og syltetøy, eller du kan bestille degrømmegrøt og spekemat. Her kan du slappe av og kose deg i naturskjønne omgivelser, hvor barna kan leke fritt omkring.

TRADISJONER:
På Uvssætra kan du bli kjent med tradisjonell sæterkultur. Vi videreforedler all melk og lager rømme og smør. Dette er noe du kan kjøpe med deg hjem i lekre plastkopper med egen logo. Lurer du på noe er det bare å ringe.

Eies og drives av Hans Ole og Elisabeth Uv. Telefonnummeret på sætra: 90 15 14 00
E post: elisabeth.uv@oppdal.com

 
Lønset panorama - Grendal Foto og Film, Ole Grendal.jpg

Velkommen til Furulund Camping

Vi holder til på Lønset, 23 km vest for Oppdal sentrum. Vi har seks enkle hytter med fire sengeplasser og en laftet hytte med dusj og toalett. Nytt sanitæranlegg, TV-stue til bruk for alle, lekeplass, teltplasser og muligheter for fast campingvognplass.
Salg av jaktkort for småvilt i områdene til Lønset Grunneierlag
Salg av fiskekort i samme områder samt Driva elv

Vertskap: Martha Ishoel og Arne Giskeødegaard
Tlf: 91858086 / 90503232
E-post: arne.g@oppdal.com

 
skitrekk .jpg

Dalslia skitrekk AL

Dalslia Skitrekk er et andelslag, og drives på dugnad av andelshaverne. Skitrekket er et godkjent tau-trekk. Om kveldene, når trekket er åpnet, settes flombelysning på. Det arrangeres av Lønset idrettslaget poengrenn, kretsmesterskap og merkerenn. Videre arrangeres damenes aften, og skiheisen er ellers åpen i helgene samt vinterferie og påske. Det kjøres opp sittegroper, og grillen fyres opp til selvbetjening.

Velkommen oppi heisen!

Prisliste kommer ila. november 2018.

Storlidalsveien 1000, 7342 Lønset

Tlf: 986 21 202